De kampioenen van ons Nationaal Inkorfcentrum zijn al geruime tijd bekend, maar nog steeds niet gehuldigd. Een datum prikken voor het huldigen van onze kampioenen is altijd één van de moeilijkste zaken. Na het seizoen ontvangen de meeste kampioenen al uitnodigingen van allerlei andere organiserende instanties. Het belangrijkste voor ons als commissie van het NIC is dat onze kampioenen op een gepaste manier gehuldigd worden, het liefst met zoveel mogelijk collega liefhebbers erbij. 

We zijn zeker bezig geweest met het zoeken van een geschikte datum, maar zoals U allen inmiddels gemerkt heeft is er intussen weer iets anders tussengekomen namelijk het Coronavirus. Vanwege de maatregelen om verspreiding van besmetting zo klein mogelijk te maken worden alle bijeenkomsten met grotere groepen niet toegestaan. En aangezien de gemiddelde leeftijd van de postduivenliefhebber in de risicogroep valt, willen we geen enkel risico met Uw gezondheid of van een ander nemen.

Op dit moment wachten we af wat de beslissing zal zijn van de NPO inzake het Coronavirus en het komende vliegseizoen voordat we een beslissing nemen of hoe en wanneer we de kampioenen van ons Nationaal Inkorfcentrum gaan huldigen. Zodra er meer bekend is zullen we het zeker naar U communiceren.

Ik hoop U namens de commissie van het NIC voldoende te hebben geïnformeerd. 

Onze jaarlijkse tentoonstelling is weer geweest. Ruim 100 duiven werden er ingezet. Een aantal dat zeker in deze tijd een mooi aantal genoemd mag worden. In ieder geval heeft onze tentoonstellingscommissie zich niet voor niets uitgesloofd. 

Op zaterdagavond is de animo niet zo groot. Slechts enkele liefhebbers komen even naar de duiven kijken. Zondagmiddag had even tijd nodig maar ten tijde van de bonnenverkoop liep de zaal lekker vol. Een gezellige drukte. Even na 3 uur begon de slotverkoop van de bonnen die al in de voorverkoop waren op internet en tevens werden er nog een aantal bonnen verkoop die niet op internet waren gezet. Ik heb helaas niet alles van de verkoop meegekregen maar de bonnen hebben leuk geld opgebracht. Alle bonnenschenkers langs deze weg nog hartelijk bedankt. 

Ook konden er gedurende het hele weekeinde loten worden gekocht voor grandioze prijzen. Net als voorgaande jaren was de prijzentafel echt om te smullen. Ik neem echt mijn petje af voor de mensen die hiervoor hebben gezorgd. 

Terugkomend op het belangrijkste van dit weekeinde de tentoonstelling. De GROTE winnaar dit jaar werd Henri (Hein) Handgraaf. Winnaar van de 4-tallen show en tevens had hij de schoonste van geheel en ook in de andere categorieën viel hij in de prijzen.

 

De winnaars:

Zaterdag 14 september werden de laatste 2 vluchten van het officiële seizoen 2019 vervlogen.

Voor de jonge duiven stond er nog een sectorale vlucht vanuit Pontoise op het programma. Er werden in totaal 162 duiven door 10 deelnemers ingekorfd. De duiven werden om 9.00 uur gelost met een zwakke oosten wind. Grote winnaar in ons NIC was de Comb. Paap & Paap die de plaatsen 1, 3, 4, 5, 6 en 8 voor zich opeisten. De plaatsen 2, 7 en 10 waren voor Frank Nebig. Mooie prestatie heren.

Voor de natour ging het convooi naar Arras. Er waren 114 duiven door 8 liefhebbers ingekorfd. Ook deze duiven mochten om 9.00 uur hun thuisreis aanvaarden. Grote winnaar was Ton Pieters met op de plaatsen 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 9 Joh. Jansen.

De laatste wedvlucht dag werd afgesloten met een barbecue waarbij alle leden en aanhang waren uitgenodigd. Alles was weer tot in de puntjes verzorgd en iedereen genoot.

Met de uitslag van de laatste natourvlucht zijn ook alle kampioenen van 2019.

 

DE GENERAAL KAMPIOEN ON- en AANGEWEZEN is dit seizoen HANS VELLINGA.

Hans mooie prestatie.

 

Alle verenigingsuitslagen (totaal en eerste klasse) zijn te vinden via het menu aan de rechterkant onder UITSLAGEN  2019.

De uitslagen van het NIC (overnacht, dagfond en jonge duivenfond) zijn te vinden via het menu aan de rechterkant onder het kopje NIC onder UITSLAGEN 2019.

De eindstanden van de verenigingskampioenen zijn te vinden via het menu onder KAMPIOENEN 2019.

 

 

 

Voor zaterdag 7 september stond alleen de één na laatste natourvlucht van dit seizoen op het programma. Je kunt aan alles merken dat het seizoen op zijn eind loopt. De aantallen duiven worden minder vanwege de rui en hierdoor haken ook steeds meer liefhebbers af. Alleen degene die ze of nog in de veren hebben of nog iets te winnen hebben doen mee. Dat betekende al met al dat er "slechts" 122 duiven door 9 liefhebbers werden ingekorfd.

De voorspelling zag er niet zo best uit. Gelukkig houdt het weer zich niet aan die voorspelling en viel het in de ochtend grotendeels mee. De duiven konden om 8.30 uur worden gelost in Quievrain met een NW wind. 

Grote winnaar met een clean sweep was Joop Jansen in de totale uitslag. Bij de eerste klasse was de clean sweep nog groter want de plaatsen 1 t.m. waren voor Ton Pieters. Proficiat heren.

Komend weekeinde de afsluitende vluchten, jong fond en natour. Bij jong fond zullen we het grotendeels moeten hebben van de liefhebbers die naar ons komen van buitenaf. En hopelijk vindt de rest er nog een paar voor de natour. De zaterdag wordt afgesloten met een BBQ voor leden en aanhang.

Subcategorieën